Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Krewetki rozmroź i przepłucz zimną wodą.
Cukinię, marchewkę, cebulę, imbir i czosnek oczyść i pokrój w cienkie paski. Papryczkę chili pozbaw pestek i posiekaj drobno.
Wrzuć pokrojoną cebulę, czosnek, imbir i papryczkę do garnka i przesmaż na odrobinie oleju.
Następnie dodaj marchewkę i cukinię. Przesmaż chwilę, po czym wlej do garnka 0,5 l wody i dodaj kostkę Rosół drobiowy Winiary.
Dokładnie wymieszaj i dodaj całą zawartość mleka kokosowego. Gotuj wszystko razem 10 minut, co jakiś czas mieszając.
Dodaj krewetki, zagotuj razem.
Rozlej do bulionówek i posyp posiekaną dymką.
Agnieszka