Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kurczaka pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w piórka. Marchewkę pokrój w cienkie półplastry. Groszek cukrowy pokrój na mniejsze kawałki.
Rozgrzej olej w garnku lub głębokiej patelni, podsmaż cebulę i marchewkę, aż się zeszklą.
Dodaj kurczaka, smaż do zarumienienia.
Wlej sos Tikka masala, dolej bulion i dokładnie wymieszaj.
Dorzuć groszek cukrowy i gotuj około 10-15 minut na średnim ogniu.
Wlej mleko kokosowe (lub śmietankę) i gotuj jeszcze 2-3 minuty, dopraw solą oraz pieprzem do smaku.
Na koniec skrop sokiem z limonki posyp kolendrą.
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!