Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę drobno posiekaj. Paprykę oczyść z nasion i pokrój w kostkę. Cukinię i bakłażana pokrój w kostkę.
W dużym garnku rozgrzej olej. Dodaj cebulę i smaż do zeszklenia.
Dodaj paprykę, cukinię i bakłażana. Smaż przez kilka minut, aż warzywa lekko zmiękną.
Dodaj pastę WINIARY Pomysł na… Kurczak po Indyjsku Tikka Masala i dokładnie wymieszaj.
Dodaj bulion, soczewicę i pomidory w puszce (wraz z sokiem). Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez około 20-25 minut, aż soczewica będzie miękka.
Dodaj mleko kokosowe i sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Gotuj jeszcze przez kilka minut, aż wszystkie smaki się połączą. Podawaj z kolendrą.