Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Dynię kroimy w kawałki, cebulę i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
W rondlu rozgrzewamy olej lub oliwę, szklimy cebulę. pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę lub posiekany czosnek i szczyptę pieprzu cayenne. Smażymy jeszcze pół minuty, aż uwolni swój aromat.
Do cebulki z czosnkiem dodajemy dynię i ziemniaki, chwilę podsmażamy.
Podlewamy warzywa 0,5 l wody, gotujemy 10 minut.
Zawartość torebki z zupą jarzynową rozprowadzamy w szklance wody, dodajemy do garnka z warzywami, zagotowujemy i gotujemy niecałe 10 minut.
Dodajemy obrany i starty na tarce imbir i połowę sera gorgonzola. Zupę miksujemy na krem, doprawiamy solą i sokiem z cytryny. Gdyby zupa była za gęsta, dodajemy odrobinę przegotowanej wody.
Zupę podajemy z czarnuszką i świeżo posiekaną zieleniną.