Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Por kroimy wzdłuż, dokładnie płuczemy, kroimy w półtalarki. Tak przygotowane warzywa szklimy na maśle klarowanym.
Ziemniaki i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do pora z cebulką, chwilę smażymy.
Podlewamy warzywa 0,5 l wody, gotujemy 10 minut.
Zawartość torebki z zupą fasolową rozprowadzamy w 0,2l zimnej wody, dodajemy do warzyw, gotujemy 7 minut, od czasu do czasu mieszając.
W razie konieczności doprawiamy zupę solą i świeżo mielonym pieprzem.
Zupę miksujemy na gładki krem.
Zupę podajemy z fasolką z puszki (można dodać fasolkę przed zmiksowaniem zupy na krem), kiełkami i kleksem śmietany.