Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Boczniaki kroimy na paski, a pieczarki na plasterki.
Marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w słupki. Pora kroimy na cienkie plasterki, a seler na kawałki.
Cebule obieramy i kroimy na ósemki. Na rozgrzaną na patelni oliwę wrzucamy warzywa a następnie przygotowane grzyby.
Podsmażamy ok 10 minut mieszając co jakiś czas.
W garnku grzejemy bulion i dodajemy do niego zawartość patelni. Do garnka dodajemy wszystkie przyprawy i gotujemy 20 minut.
Pod koniec gotowania dodajemy jogurt, mieszamy, zagotowujemy i podajemy z zieloną pietruszka.