Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wiosna na talerzu! Botwinka, młode ziemniaki, świeży koperek, czyli samo zdrowie. Lekką, zdrową, a jednocześnie pożywną zupę przygotujecie w zaledwie 30 minut. Przed wami, smakowita zupa z botwiny z ziemniakami i aromatycznym koperkiem! Koperek wspaniale smakuje z wieloma zupami, nie tylko z botwinką!
Zobacz nasze przepisy na wiosenne zupy z koperkiem:
Zupa koperkowa z jajkiem (żółtkiem)
Chłodnik z ogórkami
Zupa krem z groszku i pokrzywy z chrupiącymi grzankami czosnkowymi
Chłodnik czosnkowo-koperkowy z krewetkami
Zupa z młodej kapusty z cukinią i kindziukiem
Zupa kalarepowa z kaszą jaglaną
Wiosenna zupa ogórkowa ze szczawiem
Zupa jarzynowa z młodych warzyw z kalafiorem, fasolką i cukinią
A do tego jeszcze cała plejada zup koperkowych – bo koperku nigdy za wiele!
Ziemniaki i marchewki obrać. Ziemniaki pokroić w kosteczkę, marchewki w plasterki. Czosnek obrać i pokroić w cienkie plasterki.
Tak przygotowane warzywa podsmażyć na dnie garnka, na rozgrzanej oliwie. Zalać bulionem. Gotować na małym ogniu przez ok. 15 minut, aż wszystkie warzywa zmiękną.
Botwinkę (łodygi i liście) pokroić, dorzuć do gotującej się zupy. Gotować przez kolejne 10-15 minut, aż wszystkie warzywa zmiękną.
Zupę zabielić śmietaną.
Koperek drobno posiekać. Dodać do zupy.
Podawać z ugotowanym na półmiękko jajkiem.
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!