Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cieciorkę namoczyć przez noc. Rano opłukać, odsączyć. Ugotować do miękkości.
Cebulę obrać, drobno posiekać.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.
Na dnie garnka rozgrzać olej, zeszklić na nim posiekaną cebulę ze szczyptą soli.
Dodać ciecierzycę, ziemniaki, kumin, kolendrę i płatki chilli. Wszystko dokładnie wymieszać, zalać wodą - tak, aby przykryła warzywa. Gotować na niewielkim ogniu - do miękkości warzyw.
Opakowanie Zupy Jarzynowej Nasza Specjalność WINIARY rozmieszać w 500 ml zimnej wody. Dolać do gotujących się warzyw.
Dodać obficie soli i pieprzu, a następnie całość zmiksować na gładki krem.
Zupę podawać z pokrojonymi w kostkę suszonymi pomidorami i posiekanymi migdałami.