Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Gnocchi gotujemy w osobnym garnku w lekko posolonej wodzie. Wrzucamy do wrzącej wody i wyjmujemy gdy wypłyną na powierzchnię.
Cebulę kroimy w małą kostkę i szklimy na złoty kolor na maśle.
Bulion warzywny podgrzewamy na małym ogniu (powinien wyraźnie wystawać ponad poziom cukinii, bo po dodaniu gnocchi zupa byłaby zbyt gęsta).
Cukinię razem ze skórką kroimy w talarki i potem jeszcze na połówki. Wrzucamy do gotującego się bulionu i gotujemy około 10-15 minut. Do bulionu z cukinią dorzucamy cebulę.
Do zupy dodajemy ugotowane wcześniej gnocchi i ewentualnie przed podaniem posypujemy startym serem.