Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cukinie dokładnie umyj, osusz, odetnij końce i pokrój w plasterki grubości 0,5 cm.
W rondlu rozgrzej łyżkę oleju i zeszklij cukinie.
Wlej bulion (rozrobiony w 1 litrze wody), przykryj i duś 10 minut.
Kurki oczyść, opłucz i osusz.
Resztę oleju rozgrzej na patelni, wrzuć grzyby i smaż kilka minut.
Cukinię z bulionem zmiksuj i przetrzyj.
Wymieszaj ze śmietaną, przypraw solą i imbirem.
Estragon opłucz, osusz i poodrywaj listki. Zupę rozlej do talerzy, rozłóż kurki i posyp estragonem.