Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa z czerwonej fasoli na żeberkach to zupa przygotowana według sprawdzonego, tradycyjnego przepisu. Zupa nabiera mocnego aromatu dzięki temu, że jest gotowana na żeberkach. Dodatek warzyw oraz Rosołu drobiowego WINIARY sprawi, że danie nabierze pełniejszego smaku. Wypróbuj pyszny, tradycyjny przepis!
Fasolę umyć, zalać wodą, odstawić na noc.
Na drugi dzień żeberka umyć, zalać wodą, zagotować. Zdjąć szumowiny, dodać moczoną przez całą noc fasolkę. Dodać 2 ziela angielskie i 2 liście laurowe oraz kostki rosołowe.
Gotować do miękkości fasolki.
Ziemniaki, marchew, pietruszkę oraz selera obrać, umyć. Marchew, seler, i pietruszkę zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
Ziemniaki pokroić w kostkę. Wszystko dodać do gotującej się zupy.
Gotować wspólnie ok. 15 minut. Na koniec doprawić ziarenkami smaku i pieprzem.