Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Marchewki i pietruszki obrać, pokroić w plasterki. Kalafior podzielić na małe różyczki. Obrane ząbki czosnku i papryczkę chilli pokroić w cienkie paseczki (usuwając pestki).
Tak przygotowane warzywa umieścić w dużym garnku, skropić oliwą, dodać gałązkę rozmarynu i delikatnie przesmażyć z 1/2 łyżeczką kurkumy.
Podsmażone warzywa zalać bulionem, gotować na małym ogniu. Po 10 minutach dodać soczewicę. Pod koniec gotowania dodać puszkę pomidorów oraz mleko kokosowe. Gotować do miękkości wszystkich warzyw.
W międzyczasie kurczaka umyć, obrać, pokroić na kawałki, skropić oliwą i obtoczyć w ziołach, kurkumie, ostrej papryce i czarnuszce. Mięso podsmażyć i dodać do gotowej zupy.
Zupę podawać gorącą, posypaną czarnuszką.