Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Soczewicę płuczę w sitku pod strumieniem zimnej wody, zalewam bulionem i gotuję na wolnym ogniu około 15 minut pod przykryciem, co jakiś czas mieszając.
Drobno pokrojoną cebulę dymkę przesmażam na patelni na oleju winogronowym z pokrojoną w ćwierćtalarki marchewką.
Cebulę z marchewką i pomidory dodaję do soczewicy, doprawiam solą morską, kurkumą, kuminem i gotuję około 20 minut.
Posypuję na talerzach posiekanymi pistacjami.