Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piekarnik nagrzewamy do 180 st. C. Półbagietkę kroimy w kromki, a następnie kromki w kosteczkę.Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika, pieczemy do zezłocenia. Po 10 minutach można przemieszać grzanki, aby równomiernie się przyrumieniły.
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, szklimy na oliwie. Chwilę przed końcem dodajemy do cebuli szczyptę słodkiej papryki, soli, pieprzu i kuminu.
Dodajemy do cebuli pokrojoną w kostkę dynię, podlewamy wywarem, zagotowujemy i gotujemy 15 minut.
Dodajemy do zupy pomidory z puszki, zagotowujemy. Zestawiamy zupę z kuchenki, dodajemy obrany i starty na tarce imbir, miksujemy na krem. możemy także pozostawić mniejsze kawałki dyni i pomidorów.
Zupę doprawiamy solą, podajemy z grzankami i zieleniną.