Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przygotuj bulion: korpus z kurczaka gotuj w 1 litrze wody na wolnym ogniu przez 30 minut.
Fasolkę oczyść i pokrój na dwucentymetrowe kawałki.
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
Z ugotowanego bulionu wyciągnij korpus i wrzuć warzywa. Gotuj do miękkości.
Parówki obierz z osłonek i pokrój w plasterki, a następnie dodaj do zupy.
Zupę jarzynową rozprowadź w 1 szklance wody i dodaj do wywaru. Gotuj przez około 8 minut.
Kromki bagietki lub chleba pokrój w kostkę i na suchej patelni zrób z nich grzanki.
Do zupy dodaj posiekany koperek i posiekaną natkę pietruszki.
Zdejmij z ognia i wymieszaj z jogurtem. Zupę podawaj udekorowaną grzankami.