Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Warzywa myjemy, obieramy (ziemniaki można pozostawić bez obierania, a tylko dobrze wyszorować). Ziemniaki kroimy w kostkę, marchewkę w talarki. Fasolkę pozbawiamy końcówek, kroimy na mniejsze kawałki.
W garnku zagotowujemy rosół, wrzucamy do garnka pokrojone warzywa. Dodajemy bukiet ziół, szczyptę soli, gotujemy 15 minut.
Pod koniec gotowania dodajemy do gotującej się zupy makaron (na tyle minut przed końcem gotowania, ile wymaga ugotowanie makaronu). Tuż po zestawieniu zupy z kuchenki możemy dodać groszek.
Zupę zabielamy śmietaną, posypujemy świeżym koperkiem.