Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wszystkie warzywa dokładnie umyć.
Marchewki, pietruszki i selera obrać. Fasolkę obrać – odcinając końcówki.
Warzywa pokroić na mniejsze części (pomijając seler i por) – według uznania, w zależności od tego, czy lubimy drobne czy grubsze kawałki w zupie.
Tak przygotowane warzywa umieścić w dużym garnku, zalać wodą i gotować na małym ogniu.
Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Pomidory umyć, pokroić w kawałki.
Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę z czosnkiem, dodać gałązkę rozmarynu, estragon oraz pomidory. Całość delikatnie podsmażyć.
Kiedy gotujące się warzywa zmiękną, wyłowić seler i por, dodać przesmażone pomidory. Pogotować jeszcze przez moment, aby aromaty się połączyły.
Zupę doprawić solą i pieprzem do smaku. Najlepiej smakuje następnego dnia.