Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Obrane ziemniaki i seler pokroić w kostkę. Zagotować ok 1,5 l wody z kostką rosołową.
Kabaczek pokroić w małą kostkę, podsmażyć na patelni z masłem, wrzucić do gotującej się wody z ziemniakami i selerem.
Gotować do czasu aż warzywa będą bardzo miękkie.
Zupę przestudzić, zmiksować, dodać posiekany czosnek, zagotować, przyprawić solą i pieprzem.
Wymieszać ze śmietaną, posypać koperkiem.