Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupę ogórkową możesz przygotować w wielu smacznych i nietypowych odsłonach. Proponujemy doskonałą zupę z kiszonych ogórków z pieczonymi ziemniakami i koperkiem. Obiad ten jest szybki w przygotowaniu dzięki bazowemu produktowi Zupa ogórkowa WINIARY. Pieczone ziemniaczki sprawiają zaś, że zupa ta będzie nie tylko pyszna, ale i sycąca. Zupy ogórkowe szczególnie dobrze sprawdzają się podczas chłodniejszych pór roku.
Ziemniaki do pieczenia obierz i pokrój w dużą kostkę, talarki lub łódeczki.
Skrop oliwą z oliwek, a następnie – dopraw solą, pieprzem i posyp równomiernie pozostałymi przyprawami.
W garnku wymieszaj 500 ml zimnej wody z zawartością opakowania. Całość powoli podgrzewaj, aż do zagotowania.
Dopraw zupę kwaśną śmietaną, dużą ilością posiekanego koperku i dokładnie wymieszaj.
Podawaj z pieczonymi ziemniakami.