Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kolby kukurydzy obrać z liści i oddzielić ziarna.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.
Czosnek i imbir obrać, drobno posiekać.
Na dnie garnka rozgrzać masło. Dodać imbir, kurkumę, słodką paprykę, ziemniaki i ziarna kukurydzy.
Całość delikatnie podsmażyć. Następnie zalać wodą (tak, aby przykryła ona wszystkie składniki) i gotować na wolnym ogniu aż warzywa zmiękną.
W międzyczasie mięso z kurczaka umyć, obrać, pokroić na mniejsze części.
Kawałki kurczaka zamacerować w oliwie z dodatkiem pieprzu ziołowego i oregano.
Mięso usmażyć wraz z gałązką rozmarynu na rozgrzanej patelni.
Kiedy ziemniaki i ziarna kukurydzy zmiękną, można rozpocząć proces blendowania. W trakcie miksowania dodać mleko kokosowe.
Całość zblendować na gładki krem, na koniec dodać sok z limonki. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać z kawałkami świeżo upieczonego kurczaka.