Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę siekam, podduszam w rondlu na maśle kilka minut.
W tym czasie kroję por w półtalarki, kroję w kostkę marchewkę, ziemniaki, pietruszkę. Seler naciowy przełamuję w dolnej części, usuwam „łyka” i kroję w kostkę.
Dorzucam pokrojone warzywa do rondla, po chwili dodaję umyte i oczyszczone kurki.
Ząbek czosnku przeciskam przez praskę, dodaję do rondla, duszę 5 minut.
Podlewam warzywa wodą, dodaję sproszkowane grzyby i pokrojone w kostkę pomidory.
Całość doprawiam solą i gotuję około pół godziny.
Dodaję śmietankę, doprawiam białym pieprzem. Gotowe!