Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W głębszej patelni lub rondlu rozgrzewamy masło, dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę, podsmażamy.
Przekładamy kiełbaskę do miseczki, na patelnię wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, szklimy. W tym czasie cukinię i marchewkę trzemy na tarce o dużych oczkach, szatkujemy kapustę.
Do zeszklonej cebulki dodajemy starą marchewkę i cukinię. Chwilę dusimy mieszając. Gdy warzywa „siądą” dodajemy poszatkowaną kapustę. Dusimy ok. 5 minut.
Podlewamy warzywa wywarem, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, doprawiamy solą morską, gotujemy 15 minut. Pod koniec gotowania do zupy kapuścianej dodajemy posiekany koperek i mielony kminek.
Ugotowaną zupę z młodej kapusty doprawiamy sokiem z cytryny. Podajemy z podsmażonym kindziukiem.