Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Por kroimy w talarki.
Na patelni rozgrzewamy oliwę z masłem, dodajemy talarki pora, dusimy kilka minut, od czasu do czasu mieszając.
Do podduszonego pora dodajmy łyżeczkę cukru trzcinowego, chwilę dusimy, mieszając. Pod koniec lekko oprószamy por solą.
Młode ziemniaki dokładnie szorujemy. Kroimy w talarki.
Przekładamy ziemniaki do garnka, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe, zalewamy 0,7 l wody, zagotowujemy, gotujemy 10 minut.
Zawartość opakowania z zupą jarzynową rozprowadzamy w 0,3 l wody, dodajemy do gotujących się ziemniaków, gotujemy 8 minut. Zabielamy śmietanką. Doprawiamy pieprzem i gałką muszkatołową, w razie konieczności także solą.
Zupę podajemy z karmelizowanym porem, posypujemy świeżo posiekanym szczypiorkiem.