Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W rondlu o grubszym dnie rozgrzewamy oliwę dodajemy szczyptę kurkumy i chili, liście laurowe, ziele angielskie. Dorzucamy mrożoną włoszczyznę. Smażymy ok. 5-7 minut, często mieszając.
Do podsmażonej włoszczyzny dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, chwilę smażymy i podlewamy zupę wywarem.
Dodajemy mrożoną fasolkę, dodajemy szczyptę soli, gotujemy 10 minut.
Dodajemy mrożony kalafior, gotujemy 10 minut. Pod koniec dodajemy groszek. Kaszę gryczaną gotujemy w osobnym rondelku, odcedzamy, przelewamy zimną wodą, dodajemy do garnka z zupą.
Dodajemy nieco soku z cytryny do smaku.
Zupę posypujemy posiekaną natką pietruszki.