Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Por kroję w talarki lub półtalarki, cebulę w kostkę.
Masło roztapiam w rondelku, podduszam na maśle por z cebulą kilka minut (kilka talarków pora zostawiam do dekoracji).
W tym czasie obieram i kroję w kostkę ziemniaki.
Do garnka z gotującym się bulionem dodaję ziemniaki, podduszony na maśle por z cebulką, gotuję 15 minut.
Pod koniec gotowania dodaję do zupy szczyptę kurkumy, doprawiam zupę solą morską i białym pieprzem.
Tuż przed podaniem zupy z pora podgrzewam w garnuszku z wodą kiełbaski, gotuję 2 minuty, kroję na mniejsze kawałki.
Kiełbaski wkładam do miseczek, nalewam zupę porową, posypuję startym żółtym serem i natką pietruszki, dekoruję krążkami pora.