Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rabarbar i truskawki dokładnie myjemy i osuszamy.
Rabarbar kroimy na małe kawałki i przekładamy razem z truskawkami do garnka.
Posypujemy 6-7 łyżkami cukru i zalewamy wodą ponad wysokość truskawek i rabarbaru.
Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu do momentu aż rabarbar i truskawki będą miękkie.
Zabielamy śmietanką. Tak przygotowaną zupę dokładnie miksujemy blenderem lub przecieramy przez sitko.
Ciasto francuskie kroimy na paski około 1 cm.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Każdy pasek ciasta francuskiego skręcamy tworząc spiralkę i wykładamy na papierze do pieczenia.
Posypujemy cukrem pudrem waniliowym i cynamonem.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i zapiekamy do momentu aż ciasto zacznie się przyrumieniać.
Zupę podajemy z listkami świeżej mięty i paluchami z ciasta francuskiego.