Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
To przepis idealny na obiad smaczny, szybki i prosty w przyrządzeniu. Zwłaszcza smak zupy z soczewicą i mielonym mięsem robi wrażenie i nie daje o sobie zapomnieć przez długi czas. Jeszcze bardziej wzmocnicie go, używając przyprawy do zup i sałatek WINIARY. Dzięki niej wydobędziecie z zupy to, co najlepsze. Pycha!
Marchewki, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por oczyścić i drobno pokroić.
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niezbyt dużą kostkę.
W garnku rozgrzać kilka łyżek oleju. Podsmażyć warzywa i soczewicę. Wszystko wymieszać i smażyć jeszcze przez ok. 2-3 minuty, cały czas mieszając.
Do podsmażonych warzyw wlać bulion (rozrobiony w 1 litrze wody), zagotować. Gotować ok. 10 minut.
Mięso dokładnie wymieszać z przyprawą w płynie i pieprzem.
Mięso usmażyć na oleju, cały czas mieszając tak, żeby mięso rozdrobnić.
Podsmażone mięso dodać do zupy.
Dodać też do niej majeranek i koncentrat pomidorowy. Gotować dalej do miękkości wszystkich warzyw. W razie potrzeby zupę doprawić do smaku solą lub przyprawą uniwersalną.