Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Marchewki, pietruszki oraz selera myjemy, obieramy i kroimy w drobne kawałki.
Cebulę i ząbki czosnku obieramy i przekrawamy na połówki.
Fasolkę szparagową dokładnie myjemy, obieramy (odcinając twarde końcówki), kroimy na 2-cm kawałki.
Wszystkie warzywa umieszczamy w garnku i zalewamy 1,5 l zimnej wody.
Gotujemy do miękkości warzyw, dodając w międzyczasie gałązkę rozmarynu, bulion warzywny WINIARY oraz pozostałe przyprawy.
Pod koniec gotowania wyławiamy cebulę, czosnek oraz liście laurowe.
Opcjonalnie: zupę z żółtej fasolki szparagowej podajemy z dodatkiem suszonych pomidorów, za sprawą których staje się ona bardziej wyrazista w smaku.