Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bób płuczę, przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję ok 5 minut (nie solę wody), po czym obieram z łupinek.
Ziemniaki obieram, kroję w kostkę, przesmażam na łyżce oleju winogronowego z posiekanym porem.
Podlewam bulionem, gotuję około 15 minut, jeśli trzeba – przyprawiam solą i świeżo mielonym pieprzem.
Dodaję obrany bób, zagotowuję.
Podaję z kawałkami sera pleśniowego. Można udekorować zupę listkami świeżego tymianku.