Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ogórki obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Por drobno kroimy. Podduszamy ogórki z porem na maśle około 5 minut, często mieszając. Pod koniec duszenia do ogórków dodajemy posiekane ząbki czosnku.
W 0,7 l wody rozprowadzamy zawartość opakowania z Zupą jarzynową, zagotowujemy i gotujemy 5 minut. Dodajemy podduszone na maśle ogórki i jeszcze chwilę gotujemy.
Odlewamy chochlę zupy, łączymy z jogurtem, dodajemy z powrotem do garnka z zupą
Mięso łączymy z posiekaną cebulką, dodajemy jajko, bułkę tartą, szczyptę soli i świeżo mielonego pieprzu, dokładnie mieszamy. Wilgotnymi dłońmi formujemy nieduże pulpeciki. Smażymy na złoto na oleju.
Zupę podajemy z pulpecikami. Posypujemy świeżą zieleniną.