Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę, czosnek i pora obrać, drobno posiekać.
Marchewki umyć, obrać, pokroić w cienkie plasterki.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na mniejsze części.
Na dnie garnka rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę i czosnek ze szczyptą soli.
Dodać marchewki i pora oraz wędzoną paprykę, krótko podsmażyć.
Następnie wlać bulion warzywny WINIARY, 500 ml wody i gotować przez ok. 15 minut na wolnym ogniu.
Kiedy marchewki zaczną mięknąć, dodać pomidory. Gotować przez kolejne 15 minut.
Zupę zblendować (wg. własnych preferencji, można zostawić kawałki pomidorów). W trakcie blendowania dodawać po łyżce śmietanę, dosypać bazylię i oregano.
Zupę doprawić solą i pieprzem do smaku.
Podawać z ulubionym makaronem i zieleniną, skropioną oliwą.