Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pora myjemy i drobno kroimy. Boczek kroimy w kostkę.
Kociołek od środka nacieramy olejem. Ustawiamy go na żar i wrzucamy por oraz boczek. Smażymy, a następnie zalewamy bulionem.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Dodajemy do bulionu.
Marchewkę, obieramy i kroimy w talarki. Dorzucamy do zupy.
Dodajemy czosnek suszony w płatkach i gotujemy co jakiś czas mieszając.
Kiedy ziemniaki będą już prawie miękkie (gotują się dosyć szybko) zupę zabielamy 3 łyżkami śmietany, ciągle mieszając. Najlepiej na ten moment odstawić kociołek z żaru.
Na końcu dodajemy listki świeżego tymianku.