Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Połącz tradycję z egzotyką! W tym przepisie delikatny żur, z którego słyniemy, spotyka się z azjatyckimi smakami, tworząc unikalne połączenie: "żuramen". Jeśli masz ochotę na prosty eksperyment kulinarny, który pozytywnie zaskakuje smakiem, to do dzieła – czas na żuramen!
Przygotuj żurek WINIARY zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a podczas gotowania dodaj do niego grzyby shiitake. Pod koniec gotowania dopraw wywar pastą miso, sosem sojowym i olejem sezamowym. Teraz ugotuj wybrany przez siebie makaron. Przełóż go do misek wraz z pokrojoną kiełbasą, wlej gorący „żuramen” z grzybami, a na wierzch połóż połówki jajek.
Przed podaniem posyp całość delikatnie prażonym sezamem oraz posiekanym szczypiorkiem (lub dymką). Opcjonalnie dodaj olej chili i chrupiące nori lub inne dodatki według uznania. A po więcej inspiracji zaglądaj na naszą stronę ;)
Przygotuj żurek zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a podczas gotowania dodaj do niego grzyby shiitake.
Pod koniec gotowania dopraw wywar pastą miso, sosem sojowym i olejem sezamowym.
Ugotuj makaron.
Do misek przełóż makaron, pokrojoną kiełbasę, wlej gorący „żuramen” z grzybami, a na wierzch ułóż połówki jajek.
Posyp danie prażonym sezamem oraz posiekanym szczypiorkiem (lub dymką).
Opcjonalnie dodaj olej chili i chrupiące nori lub inne dodatki wg uznania.
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!