Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W 1 litrze wrzącej wody rozpuść bulion grzybowy i warzywny.
Obierz cebulę i czosnek, dodaj do wywaru razem z liściem laurowym i zielem. Gotuj przez 10 min.
Boczek wysmaż na rumiano.
Do wywaru wlej zakwas energicznie mieszając.
Włóż kiełbasę, boczek, chrzan i majeranek. Zagotuj żurek.
Przed podaniem możesz posypać natką pietruszki.