Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Grzyby namocz i ugotuj w 1 szklance wody do miękkości.
Dwa opakowania Żurku Nasza Specjalność WINIARY dokładnie rozprowadź w 1,5 l zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj aż do chwili zagotowania. Zmniejsz ogień i gotuj dalej przez 5 minut, często mieszając.
Grzyby pokrój w paski. Dodaj je do zupy z wywarem z grzybów. Zagotuj.
Na koniec dodaj śmietanę do smaku.