Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa z kopytkami? To możliwe! Sprawdź nasz przepis na żurek z kopytkami i suszonymi grzybami, i połącz dwa dania w jedno. Grzyby nadadzą niezastąpiony, jesienny smak kluskom, które będą doskonałym dodatkiem do gęstej zupy. Żurek z kopytkami to łatwe w przygotowaniu danie, które przyrządzisz w pół godziny, wystarczy, ze skorzystasz z Żurku WINIARY.
Suszone grzyby namocz i posiekaj. Żurek WINIARY wymieszaj z 750 ml wody i zagotuj. Dodaj grzyby, kapustę i chrzan.
Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Dodaj mąkę i jajko, majeranek oraz sól i wyrób ciasto. Jeżeli będzie za mokre, dodaj odrobinę mąki (im dłużej ciasto ziemniaczane stoi, tym robi się rzadsze).
Z wyrobionego ciasta formuj wałeczki, a następnie pokrój je po skosie na male kluseczki. Kopytka gotuj w osolonym wrzątku około 5 min. Zupę podawaj z posiekaną natką pietruszki i kopytkami.