Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wszystkie składniki na ciasto poza olejem przełóż do miski i zmiksuj na jednolitą, lejącą masę.
Odstaw ciasto na 15 minut.
Naleśniki smaż na dobrze rozgrzanym oleju na patelni z cienkim dnem.
Niewielkie porcje ciasta nalewaj na patelnię. Możesz użyć do tego chochli do zupy. Naleśniki odwracaj i zdejmuj z patelni jak ładnie się zarumienią.
Od razu na każdy naleśnik nakładaj krem czekoladowo-orzechowy i złóż na pół i jeszcze raz na pół.
Podana ilość składników wystarcza na około 10 naleśników.
Fabian
dobry przepis polecam