Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szpinak wcale nie jest tak straszny, jak go malują! Nasza gęsta zupa krem ze szpinaku to poezja smaku dzięki kostkom Rosołu Drobiowego WINIARY, który nadaje kremowej zupie ze szpinaku idealny smak i znakomity, kuszący aromat. Sycący krem ze szpinaku przygotujesz w mniej niż 20 minut, więc swój wolny czas spożytkujesz jeszcze na inne hobby niż gotowanie ;) Apetyczną zupę krem ze szpinaku podawaj z chrupiącymi grzankami oraz kleksem jogurtu lub śmietany.
W garnku podgrzej olej rzepakowy, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę. Podsmaż, aż cebula będzie jasnobrązowa (ok. 7 minut). Aby nie przypalić cebuli, możesz dodać jedną łyżkę lub dwie łyżki wody.
Następnie dodaj wodę oraz dwie kostki Bulionu Drobiowego Winiary. Zagotuj. Dodaj umyty i posiekany szpinak oraz pieprz cayenne. Gotuj przez 5 minut.
Przy pomocy blendera zmiksuj zupę na gładki krem. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Podawaj z grzankami, a jeśli lubisz – z kleksem śmietany lub jogurtu.
Olga