Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozpuść po 2 Galaretki WINIARY z jednego smaku w 170 ml gorącej wody.
Do jeszcze ciepłych dodaj po 80 g pianek. Podgrzewaj w kąpieli wodnej, mieszając, aż do rozpuszczenia się pianek.
Każdą masę przelej do osobnych blaszek o wymiarach ok. 20 x 20 cm, wyłożonych folią spożywczą, i pozostaw do całkowitego zastygnięcia.
Gotową galaretkę wyjmij z formy na folii i roluj, stopniowo ją odklejając.
Postępuj tak samo ze wszystkimi smakami galaretek. Otrzymane rolady pokrój na grube plastry.
Marta