Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jeśli gustujesz w tradycyjnej, domowej kuchni, to właśnie przepis na barszcz biały z kiełbasą i jajkiem będzie tym, co z pewnością przypadnie Ci do gustu. Klasyczna, smakowita i niepowtarzalna – taka właśnie jest ta zupa. Przygotujesz ją na bazie Barszczu białego WINIARY, a pięknie udekorujesz przy pomocy zielonego majeranku i świeżo mielonego pieprzu.
Zawartość opakowania Barszcz Biały WINIARY dokładnie rozprowadź w 1 litrze zimnej wody. Postaw na ogniu i podgrzewaj, mieszając, do momentu zagotowania. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez 5 minut, często mieszając.
W osobnym garnku ugotuj białą kiełbasę. Pokrój w plasterki i dodaj do barszczu.
Jajka ugotuj na twardo, pokrój na połówki i także dodaj do zupy. Na koniec posyp majerankiem.
Janina