Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Krewetki rozmrozić (ja użyłam dużych mrożonych, koktajlowe się niezbyt do tego nadają), posolić.
Na patelni rozpuścić masło, wycisnąć czosnek, dodać zioła prowansalskie, skórkę z cytryny i dusić razem ok. 2 minut. Można również dodać ok. 1/2 szklaki białego wytrawnego wina.
Dodać krewetki, smażyć po około 3 minuty z każdej strony (nie za długo, bo zrobią się gumowe), można dodać kilka kropel cytryny.
Podawać z bagietką (którą należy moczyć w powstałym sosie czosnkowym) i sałatą lodową.
Kamil