Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Nóżki i golonkę czyścimy i opalamy nad ogniem.
Mięso wraz z warzywami i przyprawami zalewamy zimną wodą i gotujemy do miękkości.
W międzyczasie zbieramy szumowiny z wywaru.
Mięso obieramy i kroimy w kostkę, a marchewkę w krążki.
Wywar przecedzamy i dodajemy Kostkę Mięsną Winiary i 1 łyżeczkę żelatyny Winiary, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i octem.
Mięso łączymy z wywarem i warzywami oraz posiekaną natką pietruszki.
Tak przygotowany wywar przelewamy do salaterek. Zostawiamy na kilka godzin do ostygnięcia.
Podajemy z cytryną lub octem jabłkowym.
Kasia