Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Parówki w cieście stają się coraz popularniejszym daniem, które podbija serca Polaków. Doskonale sprawdzą się jako kolacja, a nawet jako przekąska na imprezę rodzinną czy odwiedziny znajomych.
Przepis na parówki w cieście
Książki kucharskie obfitują w rozmaite przepisy na parówki w cieście. Który z nich jednak jest najsmaczniejszy i najprostszy w przygotowaniu jednocześnie? Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak najlepiej przygotować parówki w cieście. Przepis na parówki w cieście został przygotowany z myślą o osobach niedoświadczonych, jak i wprawionych kucharzach. Cienkie parówki w delikatnym cieście na pianie z białek, wzbogacone o Ziarenka Smaku należy usmażyć w oleju i podawać z ostrym Ketchupem Winiary. Można je podawać przy okazji spotkań rodzinnych lub też przygotować dla siebie czy dzieci w formie smacznej przekąski, co czyni z nich bardzo uniwersalną potrawę. Danie zdobywa coraz to większą popularność nie tylko w Polsce, ale i na całym świecie.
Parówka w cieście - przepis i przygotowanie
Przygotowanie parówek w cieście powinno zająć około 30 minut, w zależności od różnych czynników, które mogą nastąpić. Aby parówka w cieście została prawidłowo przygotowana, należy wykonać kilka kroków. Na samym początku należy delikatnie obrać i poprzekrawać parówki na połowy. Warto zaznaczyć, że czynność lepiej zrobić delikatnie niż szybko i przy wykorzystaniu ostrego noża. W innej sytuacji można bowiem uszkodzić parówkę, która może już nie nadawać się do wykorzystania w tym daniu. Cała czynność zajmuje około 4 minut pracy. Następnie powinno się połączyć żółtka z mlekiem i 4 łyżkami wody, a białka z jaj ubić na pianę. Powstała w ten sposób mieszanina powinna być stale mieszana. Podczas tego procesu należy powoli wsypywać mąkę, cały czas mieszając, a następnie dodać ubitą wcześniej pianę z białek i zieleninę. Mieszanie wraz z dodawaniem mąki może zająć najwięcej czasu. Nie warto niepotrzebnie się spieszyć, gdyż można niewłaściwie ubić pianę lub źle przygotować ciasto. Powstałe w ten sposób ciasto trzeba jeszcze doprawić ZIARENKAMI SMAKU i pieprzem, aby nadać mu odpowiedni smak. Przekrojone wcześniej parówki należy teraz zanurzyć w cieście i podsmażyć na rumiany kolor na rozgrzanym wcześniej oleju. Po usmażeniu wszystkich parówek pozostanie jedynie przełożenie ich na talerz lub półmisek i podanie na gorąco z Ketchupem WINIARY. W ten właśnie sposób na Twoim talerzu może pojawić się smaczna parówka w cieście. Przepis umożliwia proste wykonanie dania, a następnie jego spożycie z wyjątkowym smakiem.
Parówki obierz z osłonek i przekrój na połowę.
Żółtka połącz z mlekiem i 4 łyżkami wody, białka ubij na pianę.
Cały czas mieszając do żółtek powoli wsypuj mąkę. Delikatnie połącz z pianą z białek i zieleniną.
Ciasto dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Kawałki parówek zanurzaj w cieście i smaż na rumiano na rozgrzanym oleju.
Podawaj gorące z Ketchupem WINIARY.
Takie sobie pytanko