Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso myjemy i kroimy w kostkę, dodajemy 4 łyżki sosu BBQ WINIARY, mieszamy i zostawiamy na kwadrans.
Warzywa również oczyszczamy i kroimy - paprykę w kostkę bądź większe paski, cukinię w kostkę, pieczarki na pół, a cebulę w krążki. Pomidorki zostawiam całe.
Wszystko nabijamy na patyczki do szaszłyków, oprószamy solą i pieprzem.
Pieczemy na teflonowej patelni po kilka minut na każdej stronie.
Podajemy na ciepło i z sosem BBQ WINIARY.