Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przygotuj stolnicę i kuchenną wagę. Odważ mąkę i masło, wyłóż na stolnicę.
Łyżką wymieszaj na stolnicy mąkę z solą, cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia i cynamonem.
Dodaj masło i posiekaj ostrym nożem.
Zrób w mące posiekanej z tłuszczem dołek, wlej do niego żółtka i śmietanę.
Szybko wyrób kruche ciasto. Po wyrobieniu wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Ciasto rozwałkuj na grubość 3 mm, wykrawaj foremkami ciastka i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Rozgrzej piekarnik do 180°C, piecz ciasteczka przez 15 minut.
Podawaj oprószone cukrem pudrem.
Agata