Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso myjemy, kroimy w paski bądź w dużą kostkę, oprószamy solą ziołową.
W garnku podgrzewamy olej, wrzucamy mięso. Podsmażamy na dużym ogniu do pozamykania porów, następnie podlewamy wodą, aby odparowało to co przywarło.
Cebulę obieramy i drobno kroimy.
Dodajemy pokrojoną cebule i przesmażamy 2-3 minuty.
Podlewamy całość wodą do wysokości mięsa.
Dodajemy ziele i liść laurowy. Gotujemy pod przykryciem przez około 50 minut (w razie potrzeby podlać wodą).
Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz maggi.
Gabriela