Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Z mąki, 100 g cukru, jajka i 130 g masła zagnieć ciasto, włóż do lodówki na 0,5 godz.
Tortownicę wysmaruj masłem, wyłóż ciastem formując brzegi.
Jabłka obierz, pokrój w drobną kostkę, skrop sokiem z cytryny.
Duś przez 10 minut z 50 g masła, 50 g cukru i rodzynkami. Na koniec zagęść Budyniem śmietankowym (proszkiem) i mąką ziemniaczaną.
Wyłóż na ciasto.
Pozostałe masło (10 g) i cukier (75 g), miód, płatki migdałowe i mleko połącz, zagotuj.
Gorącą polewę wylej na ciasto.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C i piecz 35-40 minut.
Szarlotkę podawaj schłodzoną.
Małgorzata