Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto.
Zawinąć w folię spożywczą i włożyć na pół godziny do lodówki do schłodzenia.
Po tym czasie podzielić ciasto. 1/3 ciasta odłożyć, a resztę zetrzeć na tarce na grubych oczkach na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypanej mąka krupczatką.
Ubić białka z cukrem. Dodać żółtka i proszek budyniowy. Do masy dodać jogurty i wymieszać delikatnie łyżką. Brzoskwinie odsączyć z soku, pokroić w kostkę i dodać do masy. Tak przygotowaną masę serową wylać na ciasto.
Pozostałe ciasto zetrzeć na tarce na grubych oczkach na wierzch.
Piec 50 minut w nagrzanym piekarniku do 160 stopni.
Liliana