Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Z ciasta francuskiego wycinamy prostokąciki. Na każdy z nich kładziemy po dwie kostki czekolady gorzkiej lub mlecznej. Na czekoladę kładziemy po połówce orzecha laskowego.
Ciasto francuskie zwijamy i sklejamy brzegi - podobnie jak w pierogach. Smarujemy wierzch mlekiem i posypujemy cukrem brązowym.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy do zarumienienia. Podajemy ciepłe. Smacznego.
Edyta