Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mąkę przesiewamy przez sito dodajemy cukier puder oraz wanilinowy.
Dodajemy posiekaną margarynę oraz żółtka i ewnetualnie łyżkę śmietany.
Ciasto należy zagnieść i schłodzić ok. godzinę w lodówce.
Następnie ciasto należy rozwałkować i wykrawać szklanką ciastka.
Ciastka należy ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować białkiem.
Ciastka na wierzchu należy posypać grubym cukrem.
Ciastka pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku (180°C-190°C) około 10-15 minut. Na złoty kolor.
DOMINIKA